Fins el proper 10 d’abril el Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona va acollir l’exposició Art i Ecologia al s.XXI un projecte del Centre d’Art i Natura de Farrera amb la col·laboració de Caza d’Oro de Mas d’Azil (Migdia- Pirineus) i del Centre d’Iniciació a l’Ecologia de Muntanya (Llenguadoc-Rosselló).
El projecte forma part d’un programa euroregional que té com a objectiu principal donar a conèixer el punt de vista científic actual sobre l’escalfament global i el seu efecte sobre el paisatge a través del llenguatge artístic. El programa ja ha superat les dues fases previstes: un seminari científic “Evolució del paisatge, Canvi climàtic, i Art” i una estada de treball en residència. Al llarg de la segona etapa els artistes van poder transferir el coneixement científic adquirit en les seves obres que ara s’exposen a Barcelona.
L’exposició és una mostra d’un nou concepte de cultura més ampli, de noves interseccions, en aquest cas entre ciència i art. Cinc artistes i cinc científics de les tres regions participants- Catalunya, Llenguadoc-Rosselló i Migdia Pirineus- van de la mà per oferir al públic noves visions sobre els canvis més significatius del paisatge pirenaic en una exposició totalment innovadora.
El Centre d’Art i Natura de Farrera és una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. Situat al poble de Farrera, al Pallars Sobirà, gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat. Des dels seus inicis l’entitat apareix vinculada a xarxes internacionals i participa activament en projectes transfronterers.