L’existència de múltiples i variades organitzacions que actuen en l’esfera cultural, dels drets humans, sindical, de l’advocacia, empresarial, esportiva, social o política en el nostre país és ben real, com també ho és que, com un fet absolutament normalitzat, moltes d’aquestes organitzacions participen i són reconegudes pels seus organismes internacionals com a catalanes.
Aquesta presència exterior ha esdevingut un factor fonamental per a l’establiment de les relacions internacionals, per a la cooperació, per a la creació de projectes transfronterers i, evidentment, per a la difusió de la realitat i la identitat catalanes arreu. La Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes ( FOCIR) com a centre d’estudis, té la responsabilitat de contribuir a difondre aquests processos de reconeixement internacional i crear un dipòsit de memòria històrica de models de bones pràctiques. En aquest sentit, la Federació va endegar l’any passat la col·lecció casos d’internacionalització amb una primera publicació que exposava el procés de l’escoltisme català, un moviment educatiu pioner en la causa internacional.
Enguany, i seguint amb aquesta voluntat, la FOCIR presenta el llibre El reconeixement internacional del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). El llibre copsa el procés mitjançant el qual el CNJC va entrar a formar part del Fòrum Europeu de la Joventut – YFJ -, la plataforma de coordinació de les organitzacions juvenils europees i dels consells nacionals de joventut de quasi tots els estats del continent europeu. Només en el cas de Bèlgica i d’Espanya hi ha reconegut al YFJ més d’un consell per estat: el flamenc i el való en el cas belga i l’espanyol i el català en el cas de l’estat espanyol. I és el cas català el que les autores Marina Gallés, antiga responsable internacional del Consell, i Elena Jiménez, que va ser vicepresidenta del Fòrum Europeu de la Joventut, relaten en aquesta publicació.
Si esteu interessats en rebre exemplars poseu-vos en contacte amb la FOCIR mitjançant el correu-e secretaria@focir.cat o el telèfon 93 269 05 40.