Del 22 de setembre a l’1 d’octubre a Coma-Ruga (Baix Penedès), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha dut a terme, per cinquè any consecutiu, el curs de formació en Drets Humans, aquest any sota el títol “Cap al diàleg: explorant apropaments innovadors de l’educació no formal al treball intercultural de la joventut”. El curs va tenir com a objectiu principal analitzar les actituds i els valors subjacents a l’educació no formal, com a eina innovadora per al diàleg intercultural.
Els participants, provinents d’entitats juvenils del Marroc, Jordània, Israel, Turquia, Itàlia i Catalunya, també van poder conèixer la diversitat euro-mediterrània des de diferents àmbits. També l’equip de ponents i formadors va ser multicultural i forma part de la Secretaria de Joves del Consell d’Europa i del Programa Euromed.
El CNJC, fundat el 1979 i amb reconeixement internacional al Fòrum Europeu de la Joventut, és la plataforma que aplega les entitats juvenils d’àmbit nacional i els consells locals de joventut. La seva tasca principal és dinamitzar el moviment associatiu i la participació de la gent jove. Més de 175.000 joves catalans estan associats i participen en les entitats membres del Consell, ja siguin associacions educatives (esplais, agrupaments escoltes, casals i grups de joves…), sindicals d’estudiants i treballadors, culturals i d’intercanvis, joventuts polítiques, entitats socials especialitzades, prestadores de serveis a la joventut, o consells locals de joventut.