La Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE organitza una sessió acadèmica oferta per Joan Ramon Resina, professor de la Universitat de Stanford, sota el títol Catalunya al món: com es lidera la projecció exterior d’una nació sense estat?.
Una nació sense estat ha de desenvolupar estratègies alternatives de diplomàcia, tenint sempre present que les relacions entre estats són, al cap i a la fi, relacions entre persones que representen els seus interessos a través de canals reconeguts mútuament. El repte per a les nacions sense estat consisteix a crear un reconeixement a banda del monopoli de l’estat i promoure una representació eficaç dels seus interessos, amb contrapartides rellevants per a tots els participants. El professor Resina explicarà l’experiència concreta de la projecció cultural catalana als Estats Units i després processarà una reflexió més lliure sobre com es podria liderar la projecció cultural de Catalunya al món. La trobada finalitzarà amb un col•loqui entre els assistents a l’acte i el ponent.
Aquest acte forma part d’un conjunt de diàlegs acadèmics sobre diversos aspectes i àmbits de lideratge i governança i serà moderat per Àngel Castiñeira, director acadèmic de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE.
La sessió tindrà lloc el dimarts 13 de setembre a les 18:30 h, a l’amfiteatre d’ESADEFORUM de l’edifici 1 del Campus Barcelona-Pedralbes d’ESADE (av. de Pedralbes, 60-62). Podeu confirmar la vostra assistència al senyor Pau Mas mitjançant el correu-e catlideratges@esade.edu.
Joan Ramón Resina. Nascut a Barcelona l’any 1956, és professor de Cultures Ibèriques a la Universitat de Stanford, Califòrnia, i director del programa d’Estudis Ibèrics i de l’Observatori Català. És membre de l’Europe Center i del Programa de Filosofia i Literatura de la mateixa universitat. Ha rebut nombrosos premis i distincions, com ara les beques Fullbright i Alexander von Humboldt, una beca de recerca de l’American Philosophical Society, el Premi Serra d’Or 2009 de Crítica Literària, la menció especial del premi Katherine Singer Kovacs 2009 de la Modern Language Association, el premi de crítica literària de la institució de les Lletres Catalanes 2006, el Joan B. Cendròs 2007 d’Òmnium Cultural i el J.M. Batista i Roca 2005 de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana. Ha publicat nombrosos llibres i més d’un centenar d’articles en revistes especialitzades i llibre col•lectius, i és membre del consell editorial de diverses revistes a Europa i als Estats Units. És col•laborador habitual del diari Ara.