Del 4 al 10 de juliol Catalunya ha acollit les 45 Jornades Internacionals de Cant Coral, organitzades per la Federació Catalana d’Entitats Corals. A les jornades, que tenen una llarga trajectòria, es van trobar sis corals vingudes d’arreu del món: la Taipei Philharmonic Youth & Children’s Choir de Taiwan, el Libre Choir de Pretoria (Sud-Àfrica), l’ Ensamble Vocal Fuenteclara de Ciudad de México, el Chamber Choir of Burntwood School de Londres, el Turtle Greek Choir de Dallas i el Kantak Korala de Mungia (País Basc). Durant tota la setmana van oferir concerts, a l’Església del Pi de Barcelona i a diferents poblacions catalanes com Calella, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts o Casserres.
Les corals internacionals van actuar conjuntament amb les corals Nova Ègara de Terrassa, Carlit de Barcelona i Grup Vocal els Preferits de Barcelona, que van preparar tres programes diferents de música coral interpretats al concert de cloenda, que va tenir lloc el passat dia 10 de juliol a l’Auditori de Barcelona. A la cloenda també es van organitzar tallers com el dels Ressons de l’Al-Andalus dirigida per Xavier Puig, la Missa de Glòria de Puccini dirigida per Joan Martinez i Música Gospel dirigida per Walt Whitman.
Durant el transcurs d’aquest esdeveniment també va tenir lloc una reunió del Board de l’International Federation for Choral Music a Barcelona. Aprofitant l’ocasió, l’Ajuntament de Barcelona va organitzar una recepció, on els assistents van poder trobar-se amb el president interí de la Internacional, Michael Anderson. Durant la trobada hi va haver parlaments i una petita actuació coral.
L’objectiu principal d’aquesta trobada va ser promoure l’intercanvi cultural, conèixer noves formes d’expressió de la música coral i fomentar l’amistat entre els pobles del món, mitjançant la música i el cant coral. La cultura, i en especial el cant, com a expressió cultural i col•lectiva ajuden a conèixer les tradicions i la cultura dels pobles.