Catalunya té una llarga tradició associativa. L’existència de múltiples i variades organitzacions que actuen en l’esfera cultural, lingüística, dels drets humans, sindical, de l’advocacia, empresarial, esportiva, social i política és ben real, com també ho és que històricament aquest teixit associatiu ha contribuït al manteniment de la nostra cultura, sobretot en moments polítics convulsos.
Com un fet absolutament normalitzat, moltes d’aquestes organitzacions participen i són reconegudes pels organismes internacionals corresponents. Aquesta presència, que els experts anomenen diplomàcia pública, ha esdevingut un factor fonamental per a l’establiment de les relacions internacionals, per a la cooperació, per a la creació de projectes transfronterers i, evidentment, per a la difusió i la representació de la realitat i la identitat catalanes a l’exterior.
Aquesta diplomàcia pública pren encara més força en el context polític actual, tant en el més immediat i propi, com en el global. La presència internacional de les entitats catalanes és així un fet positiu que cal conèixer i fomentar.
En aquest marc, la FOCIR ha signat un acord amb DIPLOCAT (Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya) per l’obertura d’una convocatòria destinada a cobrir les despeses derivades de la participació de les entitats en reunions i conferències organitzades per xarxes o federacions globals o continentals.
Resolució i bases de la convocatòria 2014
Formulari de sol·licitud normalitzat
El termini de presentació de les sol·licituds és de 20 dies hàbils a comptar de la publicació de les bases el 27 de febrer de 2014. S’haurà de presentar tota la documentació a la seu de la FOCIR (Via Laietana 54, 2a planta, desp. 213) de 10 a 14h de dilluns a divendres.
El període de recepció de les sol·licituds finalitza el 27 de març de 2014.