La dotzena edició del Fòrum Social Mundial, que tindrà lloc a Tunísia del 26 al 30 de març del proper any 2013, ja ha obert el procés de registre per a les organitzacions que hi vulguin participar i proposar activitats fins el proper 1 de desembre.
Aquest esdeveniment, permetrà el retrobament d’homes i dones d’arreu del món que estan lluitant a les seves comunitats, i en la seva vida quotidiana, contra la gestió neoliberal de l’economia, les exigències dels mercats financers, la dislocació de la societats que lluiten per a la construcció d’una democràcia ara, la igualtat de tots els homes i dones, la solidaritat, la justícia, la pau, la preservació del medi ambient i la defensa dels bens comuns.
Per aconseguir que el FSM 2013 sigui tot un èxit, el Comitè de Seguiment del FSMaghreb i la Secretària Tunisiana fan una crida a tots els moviments socials a participar junts del procés d’implementació d’aquest esdeveniment, i a contribuir activament a la internacionalització de les comissions (metodologia, logística, finances, comunicació, mobilització, cultura, etc.)
La organització de l’esdeveniment assumeix que el FSM 2013 serà un esdeveniment “estès”. Això vol dir que permetrà la participació activa a totes les organitzacions, xarxes i moviments de la societat civil que ho desitgin, estiguin on estiguin del món i sigui quina sigui la mida de la delegació que puguin enviar a Tunísia.
El Fòrum Social Mundial es un espai democràtic de debat d’idees, d’anàlisi i de reflexió, de formulació de proposicions, d’intercanvi d’experiències i d’articulació dels moviments socials, xarxes, ONGs i d’altres organitzacions de la societat civil que s’oposen al neoliberalisme, a la dominació del món pel capital i per tota forma d’imperialisme. Després de la seva primera trobada mundial l’any 2001, aquest procés mundial de recerca i de construcció d’alternatives a les polítiques neoliberals no ha parat.
El Fòrum Social Mundial es caracteritza igualment per la seva pluralitat i diversitat. No es confessional, ni governamental, ni partidista. El que proposa és facilitar l’articulació, tot descentralitzant-se i en forma de xarxes, d’associacions i de moviments compromesos, tant a nivell local com internacional, en la construcció d’un altre món mitjançant accions concretes, sense pretendre esdevenir una instància representativa de la societat civil mundial.
Des de la FOCIR us animem a participar en aquest esdeveniment internacional.