Del 7 al 19 de desembre es va celebrar a Copenhaguen (Dinamarca) la XV Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic organitzada per la CMNUCC. La conferència es plantejava com una trobada crucial que va aplegar els millors experts en medi ambient, els ministres o caps d’estats i organitzacions no governamentals dels 192 països membres de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. La cimera seguia les directrius marcades l’any 1992 en el denominat Pla d’Acció de Bali on es va establir que a Dinamarca s’havia d’arribar a un acord jurídicament vinculant sobre el clima, vàlid a tot el món, abans que expiri el Protocol de Kioto, que és el que estableix objectius d’emisions des del 2008 fins el 2012.
L’Observatori del Deute en la Globalització, amb l’objectiu de facilitar eines útils per a interpretar i valorar la trobada, va endegar un blog, en el que tres informadors desplaçats a Copenhaguen, van realitzar un seguiment diari sobre tot allò que es deia, es negociava i es decidia, de manera rigorosa i concisa. Aquest blog va informar també dels continguts de la cimera alternativa que es va celebrar de manera simultània.
Després de la cimera l’ODG i altres organitzacions han organitzant conferències i xerrades informatives per avaluar els resultats i fixar alguns reptes. En aquest sentit el proper dia 18 de gener Justícia i Pau organitza la conferència “I després de la cimera de Copenhaguen? L’agenda del canvi climàtic” a càrrec de Miquel Ortega, membre de l’ODG i assistent a la cimera de Copenhaguen, i Josep Xercavins, professor de la UPC.