Els propers 12, 13 i 19 de setembre la FOCIR organitzarà un curs d’Introducció al Màrqueting Digital per a entitats sense ànim de lucre. Internet és una finestra al món, una nova eina que ens permet passar de consumidors a productors de continguts. En moments d’escassetat de recursos cal aprofitar el màxim les eines que Internet ens ofereix per fer-nos visibles, captar fons, voluntaris i crear xarxa. El nostre posicionament a internet crea una reputació on-line i és també una eina per internacionalitzar-nos, per crear vincles amb altres persones i entitats del planeta.
Per aquest motiu, la FOCIR ha organitzat tres sessions formatives que ens aproparan a les principals eines digitals. A la primera i la segona sessió, experts en la matèria ens parlaran sobre les xarxes socials de referència i els seus usos; el posicionament i el màrqueting als cercadors (estratègies SEO i SEM); l’ analítica web (Google Analytics); la monitorització de la presència a la xarxa i l’ e-mail marketing. Mentre que la tercera i última sessió consistirà en un debat amb el periodista Vicent Partal, director de Vilaweb, sobre com interactuar amb els mitjans en l’era 2.0.
Aquest curs, que tindrà lloc a l’Espai Vilaweb de Barcelona (c/ Ferlandina 43), s’adreça a les persones que vulguin aprofundir en aquestes temàtiques i que disposin ja d’uns coneixements bàsics sobre l’entorn digital. És gratuït per als treballadors/es i voluntaris/es de les entitats membres de la FOCIR; altres organitzacions i/o individuals poseu-vos en contacte amb nosaltres per conèixer les condicions. Per formalitzar la vostra inscripció cal que escriviu un correu electrònic a secretaria@focir.cat indicant el vostre nom, correu electrònic, organització de la que formeu part i ocupació dins la mateixa. Les places són limitades.
La FOCIR va endegar al desembre de l’any 2010 el cicle de mòduls formatius sobre diferents temàtiques “Forma’t amb la FOCIR” adreçat a les organitzacions catalanes amb presència internacional. L’objectiu és contribuir a la millora de les capacitats i habilitats de les persones que hi treballen o hi participen voluntàriament. Pretenem facilitar la seva tasca diària i afavorir la qualitat dels seus projectes.