Enguany el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya acull la quarta edició del projecte europeu Hearts in Harmony (Cors amb Cor) un projecte internacional nascut fa quatre anys a París sota la idea que el cant coral pot ser un factor més d’inserció en la societat. Sota aquesta premissa Hearts in Harmony vol obrir les portes als col•lectius de nens i nenes que pateixen alguna discapacitat a l’àmbit de les corals. A les edicions anteriors van participar centenars de cantaires convertint els cors en espais d’inclusió on els cantaires sense i amb discapacitats van aprendre i créixer cantant plegats.
En aquest context, el passat 15 de maig va tenir lloc l’acte que va servir per donar visibilitat a aquest projecte i per a estendre el seu missatge. L’esdeveniment es va centrar en un concert a l’auditori de Barcelona sota el títol “Un Pont de Cançons- “Cors amb Cor -Hearts in Harmony- El SCIC a l’Auditori”. Al llarg del concert els assistents van gaudir de les actuacions de diferents cors del SCIC, un total 300 nens i nenes de 10 a 16 anys, i de dos cors convidats, el Cor Allegro de València (cor de joves amb i sense discapacitat visual) i el Kor Laene de Noruega (cor de nens i nenes amb i sense discapacitat auditiva), així com amb el grup de dansa PsicoArt de Barcelona. El concert també va comptar amb la participació del pianista Ignasi Terraza i el seu trio de JAZZ. La direcció musical va anar a càrrec d’Elisenda Carrasco. Un cartell de luxe que evidencia l’esforç que ha fet el SCIC per a preparar l’acte.
Cal destacar que, prèviament i per tal de donar recursos i consells als directors sobre la manera d’incloure cantaires discapacitats als seus cors, el SCIC va organitzar un seminari de formació el darrer cap de setmana de febrer. Al seminari “Treballem amb… la inclusió” hi van participar més de 60 directors, mestres de música i pedagogs. Seguidament, a principis de març, es va celebrar una trobada a Budapest on hi va haver diferents conferències i ponències sobre experiències i projectes de cant coral i inclusió.
El projecte Cors amb Cor però no acaba aquí. El seu objectiu es centra ara en aconseguir crear una xarxa real de cors inclusius amb continuïtat i que vagi creixent any rere any i, en transmetre les seves dinàmiques i el seu esperit als cors d’adults d’arreu del món. Finalment, cal destacar que properament hi haurà unes jornades dedicades al cant coral i la inclusió a Catalunya.