Del 17 al 26 d’octubre van tenir lloc un seguit d’activitats a cavall entre Barcelona i Varsòvia en el sí de les quals es va presentar l’Associació Catalunya Polska, una entitat formada per catalans residents a Polònia i per polonesos interessats en Catalunya, que volen difondre la realitat catalana a aquest país.
El programa d’activitats, molt divers, va aplegar jornades empresarials, culturals, gastronòmiques així com espais de trobada amb les institucions governamentals poloneses i amb les catalanes. L’acció es va iniciar el dia 17 d’octubre amb unes Jornades de Gastronomia Catalana en el Teatr Kamienica de Varsòvia. També a aquesta ciutat es van celebrar, el passat 21 d’octubre, unes jornades que van tractar sobre relacions estratègiques comercials amb la col·laboració d’ACC10 i INVEST CATALONIA de la Generalitat de Catalunya i on es van exposar diverses experiències d’empreses catalanes establertes a Polònia. El dia següent, el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro va impartir la conferència “Catalunya, internacionalment culta” i es va presentar oficialment l’Associació Catalunya Polska, els assistents també van poder fruir en directe del grup de La Bisbal Sanjosex.
A Barcelona, per la seva banda, l’activitat va tenir el seu tret de sortida amb el Taller “Ciutats del Futur: canvi a Polònia en el sector de residus”. Dues jornades intenses per promoure l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques urbanes amb la col·laboració de Global Barcelona Group, un programa de la Fundació Catalunya Oberta. Durant aquest taller, que es va realitzar els dies 25 i 26 d’Octubre a Barcelona, a la seu de Barcelona Media, es va crear un espai de discussió entre governs locals i el sector privat. Per una part, les empreses van poder presentar els seus productes i serveis i conèixer de primera mà les necessitats i realitats de Polònia. Amb la finalitat de crear un vincle més directe entre els participants, també es van desenvolupar reunions privades – B2C – amb el propòsit de que poguessin explorar la possibilitat de desenvolupar projectes concrets amb els governs participants.
Des de la FOCIR volem felicitar a l’Associació Catalunya-Polska per la iniciativa, per l’èxit de les diferents Jornades i per oferir la possibilitat d’estrènyer els llaços entre els dos països.