La FOCIR posa en marxa un cicle d’esmorzars amb mitjans de comunicació per donar a conèixer els projectes internacionals de la societat civil catalana relacionats amb temes d’actualitat.
Els esmorzars de la FOCIR tenen com a objectiu sensibilitzar sobre el dret i el deure a les relacions internacionals de les organitzacions catalanes i, alhora, difondre i donar visibilitat a la seva tasca. Cadascun dels esmorzars donarà la veu a una entitat membre i serà l’ ocasió perfecte per explicar els seus projectes internacionals, el tipus de presència i relacions que tenen amb les seves respectives xarxes internacionals i alhora, fomentar la presència d’ alguna persona rellevant dins l’ àmbit internacional que exposarà la seva experiència i coneixements entorn un projecte en concret.
Els membres de la FOCIR són els ambaixadors de la societat civil a l’ exterior i, per tant, cal donar protagonisme a la seva tasca i articular espais de trobada amb els altres actors que participen en les relacions exteriors del país. Els mitjans de comunicació esdevenen, en aquest escenari, indispensables per tal de millorar la visibilitat del teixit associatiu català, un repte per les més de dues-centes entitats catalanes internacionalitzades.
Esmorzar amb l’associació projecte Governament Democràtic Mundial: per una assemblea parlamentària a les Nacions Unides
L’apGDM (Associació Projecte Governament Democràtic Mundial), organització catalana associada al Moviment Federalista Mundial i membre de la FOCIR va endegar el 5 de març a Catalunya la campanya UNPA (per la consecució d’un Parlament Mundial). Un acte de presentació al Pati Llimona donava el tret de sortida a una campanya que vol donar veu als ciutadans a un nivell supranacional.
La FOCIR va voler donar suport a la campanya i organitzà el mateix dimarts 5 de març un esmorzar per a periodistes previ a l’acte de presentació oficial.
Descarregar informe de l’activitat
Esmorzar amb la Fundació Desenvolupament Comunitari: el sentit de la mediació en un món en crisi
La Fundació Desenvolupament Comunitari (FDC) va dur a terme del 21 al 25 de novembre la seva Escola de Tardor. Un espai on es va poder reflexionar al voltant de l’organització comunitària, la participació ciutadana i la mediació en contextos de crisi. En aquest marc, la FDC va convidat a experts de Guinea Conakry i de Colòmbia, dos països amb conflictes severs, on s’han organitzat xarxes de 250 mediadors i de prop de 150 líders comunitaris, gràcies al treball conjunt d’entitats locals amb l’organització catalana.
La FOCIR va voler donar suport a la trobada i va organitzar el dia 23 de novembre un acte amb els representants de l’entitat organitzadora i experts d’aquests dos països.
Descarregar informe de l’activitat
Esmorzar amb la Jove Cambra Internacional de Catalunya amb motiu de la Conferència Europea de Joves Cambres
Tarragona va acollir de l’1 al 4 de juny de 2011 la Conferència Europea de Joves Cambres, organitzada per Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI Catalunya) qui va apostar per portar l’esdeveniment més important de la seva homòloga internacional al nostre país. Amb la voluntat de donar projecció a la seva tasca, i en el marc dels actes del congrés, el passat 1 de juny de 2011 va tenir lloc un esmorzar amb premsa organitzat conjuntament entre la FOCIR i la JCI de Catalunya.
Descarregar informe de l’activitat
Esmorzar amb la COCAT amb motiu del Congrés Internacional del Voluntariat de Catalunya
El segon esmorzar es va celebrar amb col·laboració de la COCAT per donar visibilitat al Congrés Internacional del Voluntariat de Catalunya que va tenir lloc de l’1 al 7 de desembre del 2010. Els assistents a l’esmorzar van poder conversar amb membres de Voluntaris de Nacions Unides, de la UNESCO i del CCIVS (Coordination Committee of International Voluntary Service).
Descarregar informe de l’activitat
Esmorzar amb el PEN Català i Sihem Bensedrine
La primera edició va tenir lloc el dia 6 de maig del 2010 amb el PEN Català, on es va poder escoltar i donar veu a Sihem Bensedrine, periodista que s’ ha vist obligada a marxar del seu país, Tunísia, i a qui Barcelona ha acollit dins del Programa Escriptor Refugiat. A l’ acte també es va donar a conèixer un informe presentat a les Nacions Unides on es denuncia l’ ús anecdòtic del català a la Justícia.