Us informem que ja estan disponibles els flipbooks dels llibres El reconeixement internacional del .cat, El reconeixement internacional de les federacions esportives catalanes. Els casos de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol i el de la Federació Catalana de Patinatge, i El reconeixement internacional de la Intersindical-CSC.
Aquestes publicacions corresponen al tercer, quart i cinquè número de la col·lecció “Casos d’internacionalització”, una iniciativa de la FOCIR que, com a centre d’estudis, pretén estudiar diferents processos de reconeixement internacional de les organitzacions catalanes per contribuir a difondre models de bones pràctiques i crear un dipòsit de memòria històrica sobre diferents processos de reconeixement internacional.
El tercer llibre de la col·lecció, El reconeixement internacional del .cat, analitza el reconeixement internacional de la Fundació puntCAT, entitat que gestiona el domini d’Internet .cat, actualment el primer i únic domini d’Internet que representa una llengua. Aquesta publicació és fruit de la recerca i el treball de David de Montserrat, Jordi Iparraguirre i Joan Francesc Gras.
El reconeixement internacional de les federacions esportives catalanes. Els casos de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol i el de la Federació Catalana de Patinatge constitueix el quart número de la col·lecció i s’hi analitzen dos casos de federacions esportives catalanes i els seus esforços per assolir el reconeixement internacional. D’una banda, s’hi explica un procés de reconeixement reeixit, el de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol; i de l’altra, un de més dificultós, que és el que va seguir la Federació Catalana de Patinatge. Ambdós són una mostra dels esforços que es fan des de l’àmbit esportiu per tenir presència internacional. Aquesta publicació és fruit de la recerca i el treball de Sergi Blàzquez, Oriol March i Roger Nadal.
El reconeixement internacional de la Intersindical-CSC, constitueix el cinquè número de la col·lecció i és fruit de la recerca i el treball d’Àlvar Llobet. S’hi analitzen el procés i les vies que el primer sindicat català, no subjecte a cap organització d’àmbit espanyol, va emprendre per tal d’aconseguir tenir representació oficial a l’àmbit sindicalista internacional. Cofundadora de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat al 2002, no és fins al 2007 que la Intersindical-CSC assoleix el reconeixement com a membre de la Federació Sindical Mundial (FSM), la segona confederació internacional de sindicats més gran del món reconeguda per l’Organització Internacional del Treball.
Esperem que la lectura sigui enriquidora i ajudi a altres entitats a definir i coordinar les seves pròpies estratègies d’internacionalització.