La federació dóna la benvinguda a tres noves entitats amb reconeixement internacional: l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i la Fundació Joan Maragall- Cristianisme i Cultura.
Dimarts 29 de març la FOCIR va celebrar al Club Social de l’SGAE-Catalunya la seva vint-i-dosena Assemblea General Ordinària. Hi van participar més d’una trentena d’assistents.
L’acte, com és habitual, es va iniciar amb l’aprovació de l’ordre del dia i de l’acta de l’AGO de l’any anterior. Seguidament, es presentà la memòria de les activitats i projectes duts a terme durant el 2017: els avenços en temes de comunicació, els Esmorzars Internacionals, els cursos de formació, les Jornades i les reunions institucionals, com ara la que va tenir lloc amb el MHP Carles Puigdemont. Durant l’explicació de la memòria, es projectà un vídeo-resum de les Píndoles Audiovisuals, una nova campanya de comunicació que pretén recollir i difondre l’activitat internacional de les entitats membres de la FOCIR.
El moment més celebrat de l’assemblea va ser l’adhesió a la federació de tres noves entitats amb reconeixement internacional, que ja havien estat aprovades per junta durant el 2017: l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat editora de la revista Tornaveu que agrupa a un bon nombre d’organitzacions del món associatiu català; l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), especialitzada en el sector de l’assistència a la gent gran i, per últim, la Fundació Joan Maragall- Cristianisme i Cultura, organització que aposta per la normalització de les relacions entre el cristianisme i la cultura del nostre temps.
A més, també es va fer esment a d’altres canvis en l’estructura de la FOCIR. I és que a causa dels seus ritmes interns quatre entitats que fins ara havien format part de la junta han estat baixa. Es tracta de: el Grup de Juristes Roda Ventura, representada per Eulàlia Pascual, IGMAN- Acció Solidària, per Francesc de Dalmases, el CIEMEN, per David Minoves, i la Jove Cambra Internacional de Catalunya, per Albert Albareda. Es va agrair la seva tasca i es donà la benvinguda a la junta a Plataforma per la Llengua, on Mireia Plana passa a assumir el paper de vocal.
La presidenta de la FOCIR, Mònica Sabata, va presentar el programa del 2018, un programa que respon al moment polític i econòmic que viu el país i que podrà ser modificat en una assemblea extraordinària quan la situació millori. Així, el programa aprovat per l’assemblea constarà de: la celebració de tres Esmorzars Internacionals, la publicació de tres articles d’experts i un número de la col·lecció “Casos d’Internacionalització”, la preparació de dos números més de la mateixa col·lecció, una unitat didàctica per primària i secundària i la preparació dels premis FOCIR a la recerca. Aquesta reducció d’activitats també es va veure reflectida en el pressupost de l’any 2018. Durant el torn de paraules, els representants de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i de la Fundació PuntCAT, van instar als assistents a continuar treballant pel país i la seva internacionalització. Mònica Sabata va posar punt final a l’Assemblea afirmant que “la internacionalització ha estat important en el passat i serà vital en els pròxims temps” i va animar a totes les entitats de la FOCIR a continuar defensant els seus drets arreu del món.
Recull d’imatges: