L’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) van organitzar els dies 31 de maig i 1 de juny la Conferència Internacional “Les crisis del deute”. El primer dia, la trobada es va celebrar a Aurea Social (c/Sardenya 263, Barcelona) i el segon, a la Casa de la Cultura de Sant Cugat del Vallès (c/ Castellví, 8 (Jardins del Monestir).
La crisi del deute no és un problema exclusiu d’Europa. Els països del Sud han lluitat durant dècades, i segueixen lluitant contra la dictadura del deute. Per a poder fer front a aquesta crisi, és necessari aprendre del Sud, mostrar els paral•lelismes existents entre les crisis del deute al Sud i al Nord, i com s’han configurat alternatives i estratègies de resistència, per a poder actuar conjuntament de forma global.
La tarda del divendres 31 de maig es va parlar sobre “Alternatives i resistències a la crisi del deute: Experiències globals per fer front a la crisi del deute”, mentre que el dissabte 1 de juny, el tema a tractar va ser “Aprenent del Sud sobre la crisi del deute: Una aproximació històrica sobre els paral•lelismes mundials de la crisi del deute”. Les dues jornades van consistir en ponències d’experts provinents de Filipines, Tunísia, Perú, Mèxic, Equador i Barcelona, seguides d’un debat final on hi van poder participar tots els assistents. Es pot accedir a la documentació sobre els temes tractats al seminari al bloc http://bloc.odg.cat.
Aquesta Conferència Internacional va estar oberta a tothom, tot i que especialment adreçada a persones vinculades a ONG o moviments socials, estudiants universitaris i d’altres persones amb certs coneixements bàsics sobre globalització i relacions Nord – Sud.
L’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), membre de la FOCIR des de l’any 2010, és un centre de recerca activista centrat en les relacions Nord-Sud i la generació de deutes contrets entre comunitats durant l’actual procés de globalització. Aquesta tasca va acompanyada i està sempre dirigida cap a processos de formació, sensibilització, denúncia i accions de pressió política. Pel que fa a la seva vessant internacional, l’ODG és membre de la Xarxa Europea pel Deute i el Desenvolupament (Eurodad), on forma part de la seva junta directiva. També participa de nombroses xarxes i campanyes de caire informal.
Per a més informació:
Correu-e: xarxa@odg.cat
Bloc amb materials conferència: http://bloc.odg.cat
Web: http://www.odg.cat
Facebook: http://www.facebook.com/odg.cat
Twitter: @twitt_odg