Els dies 2 i 3 de març de 2017 tindrà lloc la setzena edició de les Jornades de la FOCIR. Un any més, especialistes en relacions internacionals i diplomàcia pública acudiran a l’Institut d’Estudis Catalans per abordar temes relacionats amb la diplomàcia d’aquest segle XXI.
“La diplomàcia de la Catalunya Estat: nous horitzons” és el lema de les XVI Jornades de la FOCIR, una activitat que reunirà a experts del món acadèmic, polític i social, i en el que s’analitzarà quin ha estat el procés de diferents territoris que han esdevingut estat a l’hora d’organitzar la seva diplomàcia. Al mateix temps, es posaran sobre la taula els reptes que té al davant la diplomàcia pública catalana en la construcció de la Catalunya Estat.
Obrirà l’acte la secretària d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat de Catalunya, Maria Badia, i el conclourà el diputat delegat de Presidència de la Diputació de Barcelona, Jaume Ciurana. Entre els ponents del primer i el segon dia trobem a especialistes com ara Daniel Turp, president de l’Institut d’Investigació sobre la Lliure Determinació dels Pobles i la Independència Nacional (IRAI), que expressarà el seu punt de vista dels nous escenaris que estan sorgint en el món de les relacions internacionals a causa dels canvis en la diplomàcia. En la primera taula rodona comptarem amb la participació d’Anna Stanič, advocada eslovena establerta a Londres on és directora i fundadora de E&A Law, Jordi Sellarés, professor associat de Dret Internacional Públic a la UB i a la Facultat de Dret d’ESADE, i Marta Ter, investigadora de l’Observatori Eurasia, especialista en Rússia i el Caucas. Aquests analitzaran diferents models de diplomàcia provinents de nacions que han aconseguit esdevenir estat.
Finalment, Nicola McEwen, professora de Ciències Polítiques de la Universitat d’Edimburg, Josep Sort, professor associat de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, i Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), debatran entorn de casos de possibles futurs estats com ara Quebec, Escòcia i Catalunya.
Aquesta activitat de la FOCIR, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de març de 2017, comptarà també amb la participació de la seva presidenta Mònica Sabata i altres membres de la Junta Directiva com ara Àngel Messeguer, membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.
—–
Inscripcions gratuïtes. Preguem que confirmeu la vostra assistència, indicant els dies que hi assistireu, en el següent formulari
Per qualsevol qüestió, poseu-vos en contacte amb secretaria@focir.cat o trucant al telèfon 93 269 05 40.
Us convidem a seguir les Jornades amb el hashtag #JornadesFOCIR
Programa: