Els passats 26 i 27 de març cors i experts en pràctica coral d’arreu es van reunir a Barcelona en la “Conferència Cant Coral i Inclusió: Immigració” que organitzava el Moviment Coral Català– Mediterranean Office for Choral Singing.
La conferència que enguany arriba a la segona edició tenia per objectiu estudiar (des de les disciplines més diverses: antropologia, sociologia, història, tècnica vocal, repertoris, tècniques d’assaig) el potencial que la pràctica coral té per a la transformació de les persones i de la societat. Ponències, tallers, taules rodones i concerts conformaren un programa que pretenia crear un espai de debat i formació per a directors de cor, gestors, mestres, professors i musico terapeutes.
Les sessions van tenir lloc al Museu d’Història de la Ciutat i el dissabte 26 hi haurà un gran concert a l’Església de Sant Felip Neri. Hi van participar ponents provinents d’Holanda, França, Suècia, Alemanya i de Catalunya que van exposar les seves visions i experiències. Els assistents van poder conèixer pràctiques de cors multiculturals en contextos de postguerra o participar en un taller sobre el cant coral en països de l’Àfrica de l’Oest així com aprendre d’experiències dutes a terme a Catalunya.
La iniciativa s’emmarca en el projecte Cors amb Cor un projecte internacional nascut sota la idea que el cant coral pot ser un factor més d’inserció en la societat. L’any passat va treballar amb col·lectius que patien alguna discapacitat física a l’àmbit de les corals. Enguany l’organització s’ha centrat en un altre col·lectiu en risc d’exclusió social, els immigrants i l’any vinent està previst treballar amb gent gran.
La inscripció és gratuïta.